Перший декан радіотехнічного факультету (Visnyk NTUU KPI Seriia - Radiotekhnika Radioaparatobuduvannia, 2006)
Володимир Васильович Огієвський народився 11 травня 1890 року в м. Крапивно Курської губернії в збіднілій дворянській родині. Його батько був викладачем лісової школи, згодом професором Петербурзького лісового інституту, мати також вчителювала. Володимир рано прилучився до техніки, яка і визначила його життєвий шлях. В 1904 р. В. Огієвський вступив до Київського реального училища, але в 1906 р. був виключений за участь у революційних виступах. Училище В. Огієвський закінчив екстерном і в 1907 р. вступив до Київського політехнічного інституту (КПІ), де навчався до 1914 р. з дворічною перервою (1911-1912) на військову службу, яку він пройшов, в іскровій (радіотелеграфній) роті, одержавши спеціальність військового радіотелеграфіста та звання прапорщика.