Microwave pasteurization of the liquid foods

Authors

  • Bidar Pedram National Technical University of Ukraine, Kyiv Politechnic Institute, Kiev

DOI:

https://doi.org/10.20535/RADAP.2008.37.74-77

Keywords:

пастеризація, СВЧ пристрої для пастеризації

Abstract

Constriction devices for pasteurization of the liquid foods are proposed. Concentration energy that is necessary in region interaction of liquid with electromagnetic field are determined.

Author Biography

Bidar Pedram, National Technical University of Ukraine, Kyiv Politechnic Institute, Kiev

Педрам Б., студент радіотехнічного факультету

References

Остапенко А.М., Абу-Тавахин Методика расчёта режимов сверхвисокочастотной пастеризации плодово-ягодных соков и винодельческой продукции.// Виноград и вино России. № 1, 1995.

Панасенок В.Н. Применение микроволнового нагрева для инактивации микроор-ганизмов. VI Всесоюзная научно-техническая конференция "Электрические методы обработки пищевых продуктов и сельскохозяйственного сырья". М.: 1989.

Патент України №25505, Н05В6/64,//Мікрохвильовий пристрій знезараження води, рідкого мулу, пастеризації молока та інших рідких речовин. Бюл. № 12, 2007.

How to Cite

Педрам, Б. (2008) “Microwave pasteurization of the liquid foods”, Visnyk NTUU KPI Seriia - Radiotekhnika Radioaparatobuduvannia, 0(37), pp. 74-77. doi: 10.20535/RADAP.2008.37.74-77.

Issue

Section

Electrodynamics. Microwave devices. Antennas